2021-03-12 08:26:11• hírek • Bede Emőke

Befogták a 17-es lakónegyedben portyázó kutyafalka egy részét

A csütörtöki nap folyamán sikerült befogni a 17-es lakónegyedben, az Ostrovului utca és a töltés környékén portyázó kutyák egy részét – tájékoztat közösségi oldalán a Free Life Egyesület.

Mint írják, a problémát egy tüzelő szuka okozta, melyet az állat gazdájával folytatott hosszas egyezkedés után magukhoz vettek, illetve a szukát követő ebek közül is sikerült többet befogni. Mivel több kutya nyakában is nyakörv volt, ezért az egyesület arra kéri a tulajdonosokat, hogy ha felismerik saját házi állatukat, jelentkezzenek érte a Free Life székhelyén, bemutatva a kutyához tartozó egészségügyi könyvet is. „Reméljük, hogy a hatóságok mihamarabb elkezdik megbírságolni azokat, akik nem tartják be a törvényeket” – áll a bejegyzésben.



Az egyesület ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy a városban a folyamatos befogások ellenére újabb és újabb kutyák jelennek meg. Az ivartalanítás elmulasztása miatt világra jött, nem kívánt kiskutyákat kartondobozba vagy zsákba rakva hagyják el a felelőtlen gazdák, az idősebb kutyákat pedig főként a város szélén és a töltéseken eresztik szélnek. Mint írják, folyamatosan kapják a jelzéseket azokról az autókról és furgonokról, melyekből kidobják az ebeket, viszont a jelenség megszüntetéséhez az is kulcsfontosságú volna, hogy a félinformációk mellett a szemtanúk bizonyítékokkal, fényképekkel, videóval is szolgáljanak az esetről. Mindazok, akik ilyen eseményt látnak, jelenthetik azt azonnal a Free Life csapatának a 0746 813 484-es telefonszámon.


Mindezeken felül továbbra is fut a főként a kisjövedelműek vagy jövedelemmel egyáltalán nem rendelkezők megsegítésére indított ingyenes ivartalanítási program is, mely az egyesület és egy helyi állatorvosi rendelő együttműködése, illetve az ausztriai Tierhilfe fur Handicap Egyesület támogatása révén valósul meg. Előjegyzés és további információk a 0740 095 593-es telefonszámon kérhetők.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: